Art of Spices

matens ursprung

indisk mat - en guide till den fantastiska indiska smaken

En guide till den fantastiska indiska smaken

Indisk mat har länge varit en favorit runt om i världen, med dess kryddiga smaker och unika ingredienser som ger maten en otrolig smakupplevelse. I den här guiden kommer vi att utforska indisk mat och dess ursprung, traditionella rätter och vilka kryddor som används för att ge maten dess unika smaker.

 

Ursprung

Indisk mat har en lång historia och dess ursprung kan spåras tillbaka till Induskulturen som existerade för mer än 5 000 år sedan. Där användes ris och linser som huvudingredienser i maten, tillsammans med en mängd olika kryddor och örter. Efterhand utvecklades maten och det influerades av olika regioner och dess kultur, vilket gav upphov till unika och olika smaker.

 

Traditionella Rätter

Det finns ett brett utbud av traditionella indiska rätter, från milda till kryddiga smaker. En av de mest kända rätterna är tandoori kyckling, vilket är kyckling som marinerats i yoghurt och kryddor, sedan tillagats i en tandoori ugn. En annan populär rätt är butter chicken, som består av grillad kyckling som tillagas i en krämig tomatsås och serveras med ris.

Dal Makhani är en annan traditionell indisk rätt som består av svarta linser och kidneybönor som har kokats i en krämig tomatsås och serveras med ris eller bröd. Biryani är en annan klassisk rätt som består av ris, grönsaker och olika kryddor, vilket ger maten dess unika smak.

 

Kryddor

Kryddor är en viktig del av indisk matlagning, och det finns ett brett utbud av kryddor som används för att ge maten dess unika smak. En av de mest använda kryddorna är gurkmeja, som ger maten dess kryddiga smak och en vacker färg. Kanel, koriander och spiskummin används också ofta för att ge maten en distinkt smak.

Övriga kryddor som används inkluderar kardemumma, som ger maten en söt smak och används ofta i efterrätter. Ingefära används för att ge maten en stark smak och har också en hälsosam effekt på kroppen.

Vår indiska mat har en rik historia och kultur som har format vår matlagning och restaurang genom åren. Våra rika smaker och unika kryddor gör det till en favorit.

Kombination av olika indiska rätter. Kyckling i sås, en linssoppa, två skålar med ris toppat med koriander. Det finns även naan bröd i vänstra hörnet och en chili i mitten. Allt står snyggt presenterat på ett träbord.

Namaste

Hej, mitt namn är Roshani och jag är ägare och grundare av Art of spices, till yrket homeopatiläkare från Indien, jag studerade medicin i 8 år och arbetade även i Indien och Sverige, tack vare min familjebakgrund och generationer i branschen .
Art of Spices har åtagit sig att ge den bästa indiska matupplevelsen här i Malmö för att göra ditt besök så trevligt som möjligt.

Namaste 🙂